top of page

Våra behandlingar

Estetiska behandlingar

Hos oss utförs estetiska behandlingar endast av legitemerad personal med mångårig erfarenhet. Vi behandlar rynkor och fina linjer i ansiktet och halsen och utför volymgivande injektionsbehandlingar. Vi kan även hjälpa patienter som lider av migrän och spänningshuvudvärk. Kontakta oss för mer information. Läs mer.

Akuttandvård

Hos oss får du en akuttid inom 24 timmar, alla dagar i veckan. Vi har helg och kvällsöppet utan extra kostnad. 
Kontakta oss på morgonen vid akuta besvär för att boka en tid samma dag hos en av våra erfarna tandläkare. 

Basundersökning

Vid en undersökning kontrollerar tandläkaren dina tänder, tandkött och munhälsa.
I undersökningen ingår 4 röntgen bilder. Du får information om hur du tar hand om dina tänder för att förebygga problem och tid för att diskutera eventuella behandlingar eller frågor du har kring dina tänder.

Lagning

Lagning kan behövas när en tand drabbas av karies eller en gammal lagning går sönder.
Tandläkaren gör en undersökning och tar vid behov röntgen bilder.
All kariesvävnad tas bort och tandläkaren fyller igen hålet. 

Rotfyllning

Tandens inre kan komma att skadas när tanden utsätts för djup karies och bakteriebildning eller tex tandpressning. Om tandnerven är skadad kan det leda till infektion och tandvärk. Då krävs en rotbehandling för att återställa rotkanalerna. Vid en rotbehandling gör tandläkaren rent och rotfyller tanden. 

Tandreglering

Tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, behövs när tänderna har vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel när du biter ihop dina tänder. Vid tandreglering erbjuder vi konsultation och rådgivning med en av våra erfarna  till dig som vill ha tandställning. 

Tandimplantat

Om du har förlorat en eller flera tänder kan de ersättas med tandimplantat. Ett tandimplantat består av en konstgjord rot i form av en skruv i titan material. Beroende på hur många tänder man vill ersätta kan man fästa en korna, flera implantat eller bro. Hos oss ingår en kostnadsfri konsultation. 

Tandkronor & broar

Kronor och broar är vanliga metoder för att ersätta en eller flera skadade tänder. De ser ut och fungerar som vanliga tänder. Vid ojämnheter, mellanrum, missfärgningar eller fyllningar kan istället en skalfasad vara lösningen. Tandläkaren avgör behovet och valet av tandersättningar genom undersökning och röntgen.

Tandborttagning

Ibland blir en tand så skadad eller infekterad att den inte går att rädda. Då måste den tas bort. Det händer också att friska tänder behöver tas ut, till exempel visdomständer som inte får plats.

Din tandläkare börjar med att undersöka tanden och ta en röntgenbild för att se hur tanden sitter fast. Därefter får du bedövning.

Estetisk tandvård

Med hjälp av estetisk tandvård kan du korrigera både färg, form, storlek och position på dina tänder för att passa ditt ansikte och dina önskemål. Både självkänsla och självförtroende kan påverkas av sneda tänder. Vi gör vårt bästa  för att du ska bli nöjd över ditt leende. Hos oss erbjuder vi skalfasader och kronor.  

Tandblekning

Hos oss utförs tandblekning alltid av en legitmerad tandläkare för att ge dig en trygg behandling. Först utför vi en undersökning för att få status kring din tandhälsa. Ibland behöver man ta bort tandsten eller behandla andra problem innan man gör en tandblekning. Tandblekning hjälper till att få bort missfärgningar och få vitare tänder. 
Vi erbjuder både klinikblekning och hemblekning. Läs mer här

Tandrengöring

Tandsten är ett vanligt problem hos många. Tandläkare eller tandhygienisten utför en professionell tandrengöring och puts där de avslägnar tandsten och missfärgningar samt polerar för vitare, renare och friskare tänder. Vid besvär av tandsten behövs ofta även behandling av tandköttsinflammation och/eller tandlossning. 

bottom of page